AMSTERDAM - Werknemers van de ANWB hebben met cijfers moeten rommelen om een hoog reparatiepercentage te kunnen halen. Dat verklaren verschillende wegenwachters woensdag in Algemeen Dagblad. De ANWB ontkent de beweringen in het dagblad.

"De ANWB stelt dan wel zo leuk dat negentig procent van de pechgevallen langs de weg wordt verholpen, maar dat klopt niet helemaal", zegt oud-wegenwachter Gerard Visser in de krant. "Ik denk dat we door alle jaren heen niet meer dan eenderde van de pechgevallen hebben kunnen repareren."

Reparaties

De wegenwachters zeggen in het dagblad dat de helft van de reparaties 'onder voorbehoud' wordt verholpen. "Repareer je een auto onder voorbehoud dan gold dat in de administratie als een 3. Maar we moesten gewoon een 1 opschrijven: operatie geslaagd. Iedereen deed het, dat was volstrekt normaal."

De ANWB noemt in de krant de aantijgingen 'onzin'. "We herkennen ons hier helemaal niet in. Er is geen reden met cijfers te knoeien." Een aantal wegenwachters is verder gegaan met een hulpdienst genaamd AA-team. Het team wil de concurrentie aangaan met de ANWB en Route Mobiel.