BORN - Kabinet en de Tweede Kamer moeten NedCar te hulp schieten, vinden de vakbonden. Dat zei bestuurder W. Criens van FNV Bondgenoten dinsdag in Born. "We roepen de politiek op om eindelijk kleur te bekennen." Maandag werd bekend dat NedCar ongeveer duizend van de drieduizend banen wil schrappen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De bonden hebben de directie van NedCar een ultimatum gesteld. Bij de onderhandelingen op 11 april met eigenaar Mitsubishi moet de directie onder meer de handhaving van de huidige werkgelegenheid eisen. De ochtendploeg is dinsdag met "grote tegenzin" weer aan het werk gegaan.

De banen in Born moeten verdwijnen omdat DaimlerChrysler de productie daar van de vierdeurs Smart stopt. Naast de Smart wordt in de Limburgse fabriek alleen nog de Mitsubishi Colt gemaakt.

Brief

In een brief roepen de bonden kabinet en Kamer op om de maakindustrie in Nederland niet verloren te laten gaan. Ze zijn teleurgesteld dat de politiek naar hun mening geen vinger heeft uitgestoken om de enige Nederlandse autofabriek te hulp te komen.

"Al die tijd heeft NedCar nooit op de agenda gestaan, zelfs niet tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer." Premier Balkenende komt op 22 april naar Born om te overleggen met de directie en de vakbonden. Minister Brinkhorst van Economische Zaken zei dinsdag in de Tweede Kamer dat heldere investeringsplannen van eigenaar Mitsubishi een voorwaarde zijn voor een "eventuele overheidsrol". Hij maakte duidelijk dat zo'n business case er op dit moment niet is.

Brinkhorst zegde de Kamer wel toe met een brief te komen met daarin een sterkte-zwakteanalyse van de betrokken regio. Aan de hand daarvan kan de overheid bezien wat ze kan doen om de economie daar te versterken. Volgens de D66-bewindsman verkeert de auto-industrie wereldwijd in "zwaar weer".

Mogelijkheden

De bonden zien wel nieuwe mogelijkheden voor NedCar, maar dan moet Mitsubishi hieraan willen meewerken. Volgens de bonden zoeken vooral Aziatische autofabrikanten als Hyundai, Nissan en Toyota naar uitbreiding van hun capaciteit. Zo zou Hyundai al anderhalf miljard euro hebben gereserveerd voor een fabriek in Europa. De bonden willen de Aziaten voor Born interesseren.

De fabriek in Born is gebouwd voor een productiecapaciteit van 300.000 auto's per jaar. Nu rollen er per jaar 115.000 auto's uit de fabriek. Na het spoedige verdwijnen van de Smart zullen dat er rond de 70.000 worden.