HAARLEM - De groep van zes investeerders, verenigd in Valcon, heeft het bod op VNU maandag geformaliseerd. Het consortium biedt 28,75 euro in contanten per aandeel.

Valcon bestaat uit het Nederlandse Alpinvest en de Amerikaanse Blackstone Group, Carlyle Group, Hellman & Friedman, Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en Thomas H. Lee Partners. Het consortium doet het bod gestand als minimaal 95 procent van de aandelen wordt aangemeld. Valcon behoudt zich echter het recht voor om de eis van 95 procent los te laten, in het geval minder dan 60 procent van het aandelenkapitaal wordt aangemeld.

De directie en de raad van commissarissen van VNU, die unaniem achter het bod staan, raden aandeelhouders aan op het bod in te gaan. Het Amerikaanse beleggingsfonds Fidelity, dat ongeveer 15 procent van VNU bezit, heeft echter al gezegd dat steun van zijn kant onwaarschijnlijk is.

Jaarvergadering

Aandeelhouders van het informatieconcern kunnen vanaf dinsdag hun stukken aanbieden aan het consortium. De aanmeldingstermijn loopt op 5 mei af. Het bod zal worden toegelicht in de jaarvergadering van VNU op 18 april.