BORN - Ondanks urenlange gesprekken tot diep in de nacht hebben Mitsubishi, NedCar, ondernemingsraad en vakbonden vrijdag en zaterdagmorgen geen besluit genomen over de toekomst van NedCar. De betrokken partijen maakten in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend, dat "een aantal thema's nog nadere discussies en onderhandeling vragen".

De besprekingen worden de komende dagen voortgezet. Waarover die precies gaan, is onduidelijk. Maandag moet er een besluit op tafel liggen. Maandagmiddag willen partijen de werknemers van NedCar informeren. Raad van Commissarissen, directie, Ondernemingsraad en vakbonden hebben afgesproken tot die tijd geen nadere medededelingen te doen.

NedCar liet eerder weten dat naar verwachting eigenaar Mitsubishi vrijdag bekend zou maken of de Japanse autogigant ook na 2010 Mitsubishi's bij NedCar laat maken. Ook wacht NedCar op een mogelijke Japanse vervanger voor de DaimlerChrysler Smart die binnenkort uit de productie bij NedCar wordt genomen.

De knoop is echter nog niet doorgehakt. De beslissing van de bazen in Tokio is van groot belang voor de 3000 werknemers van NedCar.