HAARLEM - Telefoonaanbieder Tele2 moet direct stoppen met de reclamecampagne rond bokser Small Bill over bellen via internet.Dat heeft de voorzieningenrechter in Haarlem vrijdag bepaald in een kort geding dat door concurrent KPN was aangespannen.

KPN daagde Tele2 voor de rechter, omdat het Zweedse bedrijf de consument zou hebben misleid met een onjuiste prijsvergelijking. De rechter in Haarlem is dat met KPN eens. Tele2 moet de omstreden reclame rectificeren op televisie, in een dagblad, op reclameborden en op zijn website.

Kleinerend

Rechter A. van der Meer vindt dat de campagne van Tele2 niet alleen misleidend en onjuist, maar ook kleinerend voor KPN is. In de commercial op tv leeft de bokser 'Small Bill', die volgens de rechter Tele2 moet voorstellen, zich uit op het logo van KPN, dat in stukken uit elkaar spat. Van der Meer noemt dat kleinerend en schadelijk voor de handelsnaam van KPN.

Tele2 heeft in het proces tegen zijn concurrent toch nog een klein succesje behaald. De rechter is het met Tele2 eens dat ook de reclame op de website van KPN over InternetPlusBellen niet klopt. KPN moet die reclame daarom aanpassen.