AMSTERDAM - Het klantenfonds van Albert Heijn wordt volgend jaar opgeheven. Daartoe is besloten omdat nieuwe regelgeving te hoge investeringen in het fonds vergt. Voortzetting van het AH Vaste Klanten Fonds is daarom niet in het belang van de deelnemers. Dat heeft beheerder Aegon van het fonds vrijdag gemeld.

Aegon heeft het besluit genomen in overleg met de raad van toezicht van het klantenfonds. Naar verwachting wordt de liquidatie in het tweede kwartaal van volgend jaar afgerond.

Begin juni zal worden vastgesteld hoeveel de 113.000 deelnemers tegoed hebben van het klantenfonds. In dat bedrag is een schikking met Ahold nog niet meegenomen.

Het supermarktconcern heeft afgelopen november voor 1,1 miljard dollar geschikt met aandeelhouders die gedupeerd zijn door de boekhoudfraude die begin 2003 boven water kwam. Welk schikkingsbedrag het klantenfonds van Albert Heijn exact toekomt, is nog niet bekend. Het uiteindelijke bedrag zal in de eerste helft van 2007 onder de deelnemers van het AH Vaste Klanten Fonds worden verdeeld.