AMSTERDAM - Ruim een half miljoen mensen die zijn gewisseld van verzekeraar, hebben nog geen bericht ontvangen van de nieuwe verzekeraar. Het gaat om veertien procent van de overstappers. Dat meldt De Telegraaf zaterdag op basis van een onderzoek van Zorgkiezer.nl, een van de grootste vergelijkingssites over de gezondheidszorg. Een maand na de laatste dag dat mensen hun oude verzekeringspolis konden opzeggen, is dat bij eenderde van de overstappers nog niet bevestigd.

Bijna dertig procent van de mensen die van zorgverzekering is veranderd, heeft een polisblad of verzekeringspasje thuisbezorgd gekregen. "Dit betekent dat nog veel mensen onrustig zijn over bezoekjes aan de huisarts en moeten ze soms direct afrekenen bij de apotheek." Dat zegt directeur van de vergelijkingssite Peter Ruys in het dagblad. De website hield het onderzoek onder leden van het vaste consumentenpanel.

Zorgverzekeraars Nederland vraagt begrip voor de situatie van de verzekeraars, omdat bijna vier miljoen mensen over zijn gestapt naar een andere verzekeraar. Dat dertig procent nog geen bevestiging van de opzegging heeft gekregen, noemt een woordvoer van de branche-organisatie 'erg veel'. Hij zegt in de krant 'dat het wel goed is dat 86 procent van de overstappers een reactie heeft gekregen van de nieuwe verzekeraar'.