BANGALORE - De Amerikaanse computerbouwer Dell verdubbelt de komende drie jaar zijn personeel in India tot 20.000 werknemers. Dat zei de oprichter Michael Dell maandag tijdens een bezoek aan de zuidelijke Indiase stad Bangalore.

Dell heeft al 10.000 mensen in dienst bij zijn drie callcenters in India. De grootste is gevestigd in Bangalore en telt 5000 medewerkers. Het bedrijf wil er een vierde callcenter openen en kondigde in januari al aan nog eens 5000 mensen aan te nemen.

Ook wil Dell het aantal technici bij zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Bangalore in de komende twee jaar verdubbelen. Het concern wil tevens een computerfabriek openen in India, maar Michael Dell gaf geen details.

Dell, 's werelds grootste computerfabrikant, wil net als veel andere grote Amerikaanse bedrijven gebruik maken van de grote hoeveelheid goedkope, hoogopgeleide, Engelssprekende arbeidskrachten in India. Bovendien wil het concern zijn marktaandeel daar uitbreiden tot 10 procent. Nu heeft Dell 4 procent van de Indiase markt in handen.