BRUSSEL - Luchtvaartprijsvechter Easyjet wil ook wat kruimels meepikken van de dood van Sabena. De Britse maatschappij heeft 'voldoende' slots aangevraagd om twee tot drie vliegtuigen op de Brusselse luchthaven Zaventem te stationeren. Dat heeft een woordvoerder van Easyjet woensdag bevestigd.

"We proberen een spinnenwebje boven Europa uit te spinnen, Brussel kan daar een mooi knooppuntje in zijn", aldus de woordvoerder. Vooralsnog zal Easyjet, als het de aangevraagde start- en ladingsrechten krijgt, vliegen op de bekende prijsvechtbestemmingen als Londen, Nice, Barcelona en Madrid.

"Maar daar kunnen op termijn meer bestemmingen bijkomen." De bedoeling is dat Easyjet vanaf het nieuwe zomerseizoen, maart volgend jaar, vanaf Brussel vliegt.

Easyjet heeft behoorlijke verwachtingen van Zaventem. Op Schiphol ondervindt Easyjet problemen. De maatschappij heeft er geen nachtslots en heeft er dus ook geen toestellen staan.

Van een malaise in de luchtvaart wil Easyjet niet horen. "Wij zien louter kansen. We voorspelden voor onszelf een groei van 25 procent per jaar, maar verwachten nu dat dat meer wordt. De een zijn dood is nu eenmaal de ander zijn brood."

De prijsvechter is behoorlijk druk bezig op de Londense luchthaven Gatwick en ziet flinke kansen op de Franse luchthaven Orly, door de problemen van Air Liberté en AOM.

Ook in Amsterdam zijn meer slots aangevraagd. Door de aandelenemissie van een paar weken geleden beschikt Easyjet over voldoende kapitaal om de activiteiten uit te breiden, aldus de woordvoerder.