AMSTERDAM - Ruim de helft van de werknemers in Nederland vindt zich te dik. Mannen hebben daar mee problemen mee dan vrouwen, blijkt uit de Bedrijfsgezondheidsindex van adviesbureau Lifeguard. Dat schrijft Algemeen Dagblad vrijdag.

Werknemers ouder dan vijftig jaar zouden zich lichamelijk beter voelen dan hun jongere collega's. Het aantal mensen dat gevaar loopt als gevolg van gewichtsproblemen is vergeleken met vorig jaar nauwelijks gestegen, schrijft het dagblad. Ongeveer vijf procent van de werknemers zou vanwege een hoog vetpercentage gevaar lopen op hartproblemen of suikerziekte.

Werkgevers vinden het volgens Lifeguard-directeur Mikkel Hofstee steeds belangrijker dat hun personeel fit is. "Mensen die ongezond leven, melden zich vaker ziek." Hofstee zegt in het dagblad dat werkgevers niet geloven in dwangmaatregelen, maar proberen hun personeel 'met zachte hand' aan een gezondere levensstijl te helpen. Zo worden sportevenementen en leefstijlcursussen aangeboden.

De Bedrijfsgezondheidsindex wordt jaarlijks gepubliceerd door adviesbureau Lifeguard. Voor het onderzoek zijn ruim 1150 werknemers ondervraagd en lichamelijk getest.