Amsterdam - Friesland Foods, onder meer bekend van Friesche Vlag, Fristi en CoolBest, gaat zijn kaasopslag- en verpakkingslocatie in Meppel medio 2007 sluiten. Hierbij komen 65 arbeidsplaatsen te vervallen. Dat heeft het zuivelbedrijf, met een omzet van EUR 4,4 miljard op jaarbasis, maandag bekendgemaakt.

In de vestiging van Friesland Foods Cheese in Meppel worden Gouda-, Edammer- en foliekazen opgeslagen. Daarnaast vinden er grootverpakkingsactiviteiten plaats voor met name de Duitse markt. Deze activiteiten worden deels verplaatst naar andere locaties van Friesland Foods Cheese. Daarnaast zal een deel van de opslagactiviteiten worden uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf, dat daarvoor opslagcapaciteit zal bouwen in de directe nabijheid van de productielocatie van Friesland Foods Cheese in Workum.

Het overbrengen van activiteiten vanuit Meppel zal gefaseerd plaatsvinden en medio 2007 zijn voltooid. De betrokken medewerkers kunnen volgens het zuivelbedrijf gebruik maken van het Sociaal Plan van Friesland Foods. Er wordt voor de 65 werknemers gezocht naar een passende oplossing binnen of buiten Friesland Foods.

De voorgenomen reorganisatie past in het beleid van Friesland Foods Cheese om de kosten te verlagen en de efficiency en productkwaliteit te verbeteren.