ZURICH - Bij het Zwitserse uitzendconcern Adecco is de nettowinst in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar uitgekomen op 171 miljoen euro. Het resultaat werd opgestuwd door eenmalige baten en door een belastingmeevaller en was een stuk hoger dan verwacht.

De grootste uitzendonderneming ter wereld maakte haar cijfers vrijdag bekend. De nettowinst mag dan de verwachtingen overtreffen, dat geldt niet voor het bedrijfsresultaat. Dat zakte met 11 procent tot 164 miljoen euro, waar de analisten een bedrag van 180 miljoen hadden voorzien.

De omzet viel wel binnen de prognoses. Er was sprake van een omzetgroei van 4 procent tot 4,89 miljard euro. Voor de komende jaren verwacht het concern een jaarlijkse toename van de omzet van 7 à 9 procent.

Topman Klaus Jacobs verklaarde opgetogen te zijn over de vooruitzichten voor 2006. De prognoses voor de Aziatische landen en de Verenigde Staten zijn positief en in Europa zijn de omstandigheden zo slecht nog niet, aldus de topman.

Jacobs bevestigde besprekingen te voeren over de overname van het Russische Anchor. In januari bracht Adecco een bod uit van 636 miljoen euro op een belang van 29 procent in zijn Duitse branchegenoot DIS.