AMSTERDAM - Zorgverzekeraar VGZ heeft tienduizenden nieuwe klanten nog niet afgemeld bij hun oude verzekeraar. Klanten dreigen door de vertraging niet te kunnen overstappen, meldt de Volkskrant donderdag.

Woensdag was de officiële deadline voor het afmelden van een zorgverzekering. VGZ zou voor nieuwe klanten de overstap regelen voor 1 maart, maar heeft nog postzakken vol opzeggingen. De verzekeraar claimt meer tijd te hebben gekregen van concurrerende zorgverzekeraars.

Blunder

"Het is een regelrechte blunder", zegt een woordvoerder van zorgverzekeraar Agis in het dagblad. Duizenden klanten van Agis stappen over naar VGZ. "Deze mensen kunnen dit jaar niet meer overstappen. De deadline van 1 maart is wat ons betreft keihard. Ook voor collega-verzekeraars."

Een manager van een andere zorgverzekeraar spreekt van een 'enorme blunder' van VGZ. "Over de kwestie is woensdag koortsachtig overleg gevoerd, tot op directieniveau. Er is nog geen oplossing voor deze stommiteit."

Vergissing

Directievoorzitter Boudewijn Dessing van VGZ zegt in het dagblad dat de commotie op een vergissing berust en ontkent dat er achterstanden zijn. Verzekeraars hebben volgens hem onderling afgesproken opzeggingen tot vrijdag te verwerken. "Onze facilitaire dienst heeft juist zeer ijverig met collega-verzekeraars gebeld met de mededeling dat zij nog postvakken vol opzeggingen konden verwachten. Dat heeft tot verwarring geleid, maar meer ook niet."