AMSTERDAM - Uitgeef- en informatieconcern Wolters Kluwer is woensdag opnieuw met cijfers gekomen die passen binnen het herstelplan van bestuursvoorzitter Nancy McKinstry. "Alle doelen van het driejarenplan zijn bereikt", aldus het concern woensdag.

Het afgelopen jaar was het tweede jaar van het herstelplan. De omzet nam met 3 procent toe tot bijna 3,4 miljard euro. De autonome groei bedroeg 2,2 procent. De nettowinst kwam 16 miljoen euro lager uit op 261 miljoen euro. Dat kwam hoofdzakelijk door minder opbrengsten uit desinvesteringen.

Meer dan een derde van de omzet haalt Wolters Kluwer inmiddels uit digitale en softwareproducten. Het bedrijf heeft zijn kosten met 100 miljoen euro beperkt, onder meer door het aantal arbeidsplaatsen te verminderen. Dat slonk in 2005 met 358. In de twee jaar dat topvrouw McKinstry haar herstelplan heeft uitgevoerd zijn er 1600 banen geschrapt.

Voor dit jaar verwacht het bedrijf opnieuw een autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent. Daarna moet de herstelfase zijn afgerond en de toename 4 procent bedragen.