ALPHEN AAN DEN RIJN - Drie particuliere investeerders hebben Peter Langhout Reizen overgenomen. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. De drie investeerders hebben in totaal 900.000 euro op tafel gelegd. Verder ligt er een bankgarantie van 1 miljoen, aldus de woordvoerder van de reisondernemers. De investeerders hebben voor de overname het bedrijf Benga gebruikt, dat al een handelsnaam was van Langhout Reizen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Directeur Peter Langhout is afgetreden als directeur van de organisatie. De reisorganisatie in nieuwe opzet heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor het lidmaatschap van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De stichting, die ervoor zorgt dat consumenten gedekt zijn als een reisbureau zijn verplichtingen niet nakomt, schrapte Peter Langhout begin januari als lid. De onderneming kon de verplichtingen van het fonds niet langer nakomen.

Peter Langhout blijft wel als adviseur betrokken bij de onderneming. Paul Hakker, een van de drie investeerders, is aangetrokken als nieuwe directeur.

Herpositioneren

"Met het nieuwe management willen wij Peter Langhout Reizen in de komende periode gaan herpositioneren", zegt Hakker. "De focus zal liggen op sterke uitbreiding van de reisverkopen via internet, een trend die al langere tijd zichtbaar is. Met de nieuwe positionering gaan wij binnen korte tijd voortvarend aan de slag."

Nadat de SGR de onderneming begin dit jaar als lid had geschrapt, liet Langhout Reizen de boekingen via de reisorganisatie Dentours/AnnaSol verlopen, die wel lid is van het garantiefonds. Die samenwerking is volgens Langhout per direct opgezegd.

Geen garantie

De SGR laat weten dat dat betekent dat mensen die nu een reis bij de organisatie boeken, opnieuw geen garantie krijgen. "Ze hebben inderdaad een nieuwe aanvraag ingediend, maar zolang die niet is goedgekeurd, is er geen garantie", aldus een woordvoerder van de stichting. "Hoe lang die procedure duurt, is sterk afhankelijk van de aanvrager." Peter Langhout Reizen is ervan overtuigd dat de aanvraag "zeer spoedig" wordt gehonoreerd.