AMSTERDAM - Een Duitse schuldeiser heeft beslag gelegd op woningen en panden van de directeur van Peter Langhout en diens familie. De touroperator heeft een schuld van enkele miljoenen euro's. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag. Het bedrijf verkeert sinds enkele maanden in financiële problemen en is daardoor uit het SGR-garantiefonds gezet.

Vervoersbedrijf Connexxion Tours en de Turkse prijsvechter Onur Air hebben in opdracht van Langhout reizigers vervoerd, maar zouden daarvoor nog niet zijn betaald. De advocaat van Onur Air zegt in de krant te wachten op 'instructies uit Turkije voor het aanvragen van het faillissement of beslaglegging op de privé-eigendommen van Langhout'. Buschauffeurs van het noodlijdende Connexxion Tours vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf.

Volgens Langhout is het Duitse HCI geen schuldeiser, maar 'een partij' waarmee hij 'in onderhandeling' is. "Als ik een toelichting geef, dan schaadt dat mijn onderhandelingspositie", zegt hij in het dagblad. Ook zou de schuld aan Connexxion meevallen. De directeur zegt in onderhandeling te zijn met het Connexxion om al het busvervoer aan het bedrijf uit te besteden. "Dat zouden ze echt niet doen als ze nog zo veel geld van ons tegoed hadden."

Vorige week werd bekend dat Langhout is overgenomen en dat wordt gewerkt aan een doorstart. Alle gezonde onderdelen zouden worden ondergebracht in een nieuw bedrijf en de schulden blijven achter, schrijft de krant.