LONDEN - De Britse investeringsmaatschappijen Apax en Candover overwegen een bod uit te brengen van 1 miljard pond (bijna 1,5 miljard euro) op de Europese diepvriesactiviteiten van Unilever. Dat heeft de Britse krant The Business zondag gemeld.

Unilever maakte afgelopen donderdag bekend het grootste deel van zijn Europese diepvriesdivisie, met een omzet van 1,4 miljard euro, te willen verkopen. Het voedings- en wasmiddelenconcern (Knorr, Omo, Dove) ziet te weinig groeikansen voor de divisie.

Volgens The Business is ook investeringsmaatschappij CapVest in de race voor Unilevers diepvriesactiviteiten, waaronder het bekende merk Iglo. CapVest is al eerder genoemd als potentiële koper, met de Amerikaanse investeerder Blackstone als mogelijke partner.

Diepvriesrijk

CapVest bouwt al enige jaren aan een Europees 'diepvriesrijk'. De investeringsmaatschappij nam recent nog het Scandinavische diepvriesbedrijf Findus van de investeringsgroep EQT over.

Andere investeringsmaatschappijen die worden genoemd in verband met Unilevers diepvriesactiviteiten zijn onder meer CVC, Permira en Lion Capital.