AMSTERDAM - Ruim 60 procent van de werknemers heeft wel eens seks op de werkvloer gehad met een collega. Dat blijkt uit een enquête die de website voor vacatures Jobtrack op zijn internetpagina heeft geplaatst.

Opvallend is dat mannen veel vaker dan vrouwen aangeven dat zij meerdere keren met verschillende collega's de liefde hebben bedreven tijdens werktijd. Met name mannen van boven de 45 jaar zijn erg actief, zo blijkt uit de antwoorden van ruim 750 mensen.

Verliefd

Het onderzoek maakt korte metten met de gedachte dat liefde altijd een voorwaarde is voor seks. Uit de antwoorden op de website komt naar voren dat ongeveer 55 procent van de werknemers een of meerdere keren verliefd is geweest op een collega. Verder blijkt dat mannen vaker verliefd worden op een collega dan vrouwen. Dames vallen op hun beurt weer iets vaker voor hun baas.

De stelling dat liefde op de werkvloer verboden zou moeten worden, onderschrijft slechts 9 procent van alle ondervraagden. Ongeveer driekwart geeft aan dat er juist meer liefde tijdens het werk moet worden geuit.