AMSTERDAM - Postbedrijf TNT heeft de verkoop van de logistieke activiteiten in Frankrijk volledig afgerond. Dat maakte TNT vrijdag bekend. In de afgelopen maanden verkocht TNT de activiteiten in delen door aan Franse transportondernemingen.

Het laatste onderdeel, Transports Pierre Mendy, is nu ook verkocht. Dit komt in handen van de oude eigenaar van de onderneming, Pierre-Michel Mendy. Hij doet de overname samen met Groupe Lapegue.

Verlies

Zoals eerder al bekend werd, verwacht TNT op de verkoop een verlies te lijden van maximaal 140 miljoen euro voor belasting. Het merendeel hiervan zal over 2005 worden geboekt. Terwijl de logistieke tak wordt verkocht, blijven de express- en vrachtmanagementactiviteiten van TNT in Frankrijk deel uitmaken van het Nederlandse postbedrijf.

TNT maakte in december bekend de logistieke activiteiten van het concern, goed voor een jaaromzet van 3,4 miljard euro, van de hand te doen. Het concern wil zich de komende jaren concentreren op de beter renderende postbezorgingsactiviteiten en pakketvervoer.