TOKIO - De Japanse autofabrikant Mitsubishi Motors heeft het afgelopen kwartaal zijn verlies verder weten te verminderen. In de periode oktober-december van 2005, het derde kwartaal in het gebroken boekjaar, bedroeg het nettoverlies 4,3 miljard yen (30,9 miljoen euro). In dezelfde periode het jaar daarvoor was dat 49,3 miljard yen. De omzet daalde 1,6 procent naar 538,3 miljard yen (3,88 miljard euro).

Voor het eerst in drie jaar wist Mitsubishi operationeel uit de rode cijfers te blijven. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 1,6 miljard yen (11,5 miljoen euro) tegen een verlies van 23,3 miljard een jaar eerder. Mitsubishi profiteerde van een goedkopere yen en hoefde bovendien minder af te schrijven.

De Japanse autofabrikant is bezig zich te herstellen van een periode waarin de verkopen omlaag gingen. Het bedrijf kwam negatief in het nieuws toen bleek dat het problemen over gebreken in zijn voertuigen had verzwegen. In Japan en Europa verkocht Mitsubishi het afgelopen kwartaal meer auto's dan verwacht. In de Verenigde Staten, naast Japan de belangrijkste afzemarkt, was de groei kleiner.