AMSTERDAM - Chellomedia heeft een bod uitgebracht op Priority Telecom van 2,56 euro per aandeel om het bedrijf van de beurs te kunnen halen. Dat hebben de bedrijven donderdag gezamenlijk bekendgemaakt. Grootaandeelhouder Chellomedia, eigendom van UPC-moeder Liberty Global, is al in bezit van 62 procent van de gewone aandelen van Priority Telecom.

Chellomedia begint "in de komende weken" met het boekenonderzoek. Naar verwachting wordt het biedingsbericht in maart gepubliceerd. Het bod is inclusief het dividend over 2005, zo liet Chellomedia weten.

Het bod is geen verrassing. Vorige week liet Priority al weten een indicatieve bieding te hebben ontvangen. Dit bod zou een premie bevatten van 10 tot 20 procent ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van het telecombedrijf in de afgelopen drie maanden, van 1,97 euro. Het bedrijf ging in 2001 naar de beurs voor 7 euro, maar leidde sindsdien een kwakkelend bestaan op het Damrak. De marktwaarde van de uitstaande aandelen bedroeg woensdag bij sluiting van de beurs nog geen 9 miljoen euro.

Chellomedia is van plan het bod gestand te doen wanneer het 95 procent van de gewone aandelen in handen krijgt. De stichting Priority Telecom Foundation heeft zijn belang van 15 procent in het telecombedrijf aangemeld onder het bod.