RENSWOUDE - Drogisterijketen Kruidvat, onderdeel van de AS Watson Group die ook de winkels van Trekpleister bezit, gaat verzekeringen verkopen. In de zevenhonderd drogisterijen zijn vanaf dinsdag reis-, auto-, dieren- en inboedelverzekeringen te verkrijgen, aldus een woordvoerder maandag.

Kruidvat biedt de polissen aan samen met Proteq, een dochter van SNS Reaal.

Sinds een half jaar kunnen bij de drogist al persoonlijke leningen worden afgesloten. Daarvoor werkt de drogisterijketen samen met Royal Bank of Scotland.

Sinds een half jaar kunnen bij de drogist al persoonlijke leningen worden afgesloten. Daarvoor werkt de drogisterijketen samen met Royal Bank of Scotland. "Dat slaat aan. We hebben inmiddels een marktaandeel van 1,5 à 2 procent. We gaan nu ook doorlopend kredieten verstrekken."

Kruidvat ziet een verwantschap tussen de verzekeringen en zijn drogisterijartikelen. "De verzekeringen zijn gerelateerd aan producten die we al verkopen zoals zonnebrand, want die wordt vooral op zonvakanties gebruikt, honden- en kattenvoer, autopoetsmiddelen en allerlei schoonmaakspullen voor in huis."

Bovendien profiteert Kruidvat volgens hem van het verminderd aantal filialen bij banken. "We zijn in vergelijking met banken toegankelijker en servicegerichter. Onze winkels zijn eerder en langer open."