NIEUWLEUSEN - Fietsenfabrikant Union is failliet. De ruim 130 personeelsleden zijn hierover dinsdag door de bewindvoerder ingelicht en naar huis gestuurd. Union, gevestigd in Nieuwleusen (gemeente Dalfsen), verkeerde al enkele weken in surseance van betaling. Er is geen sociaal plan voor het personeel.

Volgens bestuurder T. Verdijsseldonk van FNV Bondgenoten wordt een doorstart niet uitgesloten. "Maar dan moet zich wel binnen een week een geldschieter melden." Curator H. Quint bevestigt dat er verschillende overnamekandidaten zijn waarmee zal worden gesproken. "Dan gaat het om de gebouwen en de voorraden. Over het aantal medewerkers dat eventueel in een deal meegaat, kan ik nog niets zeggen."

In september was het nog de bedoeling dat Union via moederonderneming Winning Wheels, de productie vanuit Overijssel naar het Belgische Maasmechelen zou verplaatsen om de financiële problemen het hoofd te bieden. Ook dat ging op het laatste moment niet door.

Quint verklaart de ondergang van Union door te weinig investeringen en ongelukkige marketing. "Daardoor is het bedrijf in het moeras terechtgekomen."