AMSTERDAM - Postbedrijf TNT heeft definitieve overstemming bereikt over de verkoop van het grootste deel van zijn logistieke tak in Frankrijk. Dat maakte het concern maandag bekend. De Franse logistieke poot komt in handen van het Franse vracht- en transportbedrijf Malherbe. De eind juli 2005 aangekondigde verkoop omvat ongeveer 90 procent van de logistieke activiteiten van TNT in Frankrijk.

Dit is samen met de begin december aangekondigde verkoop van het merendeel van de activiteiten op het gebied van de contractlogistiek en van een deel van de transportactiviteiten aan Norbert Dentressangle.

TNT verwacht zoals eerder bekendgemaakt een verlies te lijden op de verkoop van maximaal 140 miljoen euro voor belasting. Het merendeel hiervan zal in 2005 worden geboekt. De express- en vrachtmanagementactiviteiten blijven onderdeel uitmaken van het Nederlandse postbedrijf.

TNT maakte in december bekend het merendeel van zijn logistieke activiteiten, goed voor een jaaromzet van 3,4 miljard euro, van de hand te willen doen. Het concern wil zich de komende jaren concentreren op de beter renderende postbezorgingsactiviteiten en pakketvervoer.