Nog niet iedereen heeft toeslag binnen

DEN HAAG - Ongeveer 200.000 aanvragers hebben hun zorgtoeslag nog niet binnen, maar kunnen die binnenkort verwachten. Dat antwoordden minister Hoogervorst (Volksgezondheid) en staatssecretaris Wijn (Financiën) op schriftelijke vragen van SP-Tweede Kamerlid Kant.

Bij de SP zijn volgens Kant aan het einde van het jaar honderden meldingen binnengekomen van mensen die nog geen zorg- of huurtoeslag hebben ontvangen, en daarom vroeg zij om opheldering.

Beloofd

De belastingdienst had beloofd dat mensen die voor 1 november een juiste aanvraag hebben ingediend nog in december uitbetaling konden verwachten. Het overgrote deel van de betalingen, ongeveer 4,5 miljoen, heeft op 20 december plaatsgevonden. Op 30 december zijn nog eens 1 miljoen betalingen verricht.

"Een relatief beperkt deel kan niet meer dit jaar worden uitbetaald", aldus Hoogervorst. Uiterlijk 5 januari vindt uitbetaling aan zo'n 110.000 aanvragers plaats. Voor ongeveer 100.000 posten loopt de verwerking nog. Deze worden naar verwachting ook in de eerste week van januari uitbetaald.

Tip de redactie