Minder salaris voor piloten Delta

ATLANTA - De piloten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines hebben met de nodige tegenzin ingestemd met een salarisvermindering. Ze gaan er 14 procent op achteruit. Op die manier moet de financiële positie van het noodlijdende bedrijf gezonder worden gemaakt. In september vroeg Delta Airlines uitstel van betaling aan.

De piloten gaven met een krappe meerderheid hun goedkeuring aan een overeenkomst die hun vakbond en de directie van Delta eerder hadden gesloten. Een jaar geleden werd ook al een beroep op hen gedaan. Toen stemden ze in met een akkoord dat Delta 5 miljard dollar moet opleveren over een periode van vijf jaar.

Met de salarisvermindering die nu op tafel ligt, is de kous nog niet af. Het gaat om een tussenstap op weg naar een breder plan waarover bonden en directie het volgend jaar maart eens moeten zijn. Lukt dat niet, dan wordt de zaak voorgelegd aan een geschillencommissie.

Delta Airlines zit diep in de rode cijfers. De afgelopen vijf jaar leed de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij 11 miljard dollar verlies en werden 20.000 medewerkers op straat gezet.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie