AMSTERDAM - Op de Amsterdamse effectenbeurs worden aandelen dinsdagochtend over een breed front in de verkoop gedaan. Slechts vier van de 25 hoofdfondsen scoren hoger ten opzichte van de vorige dag, en dan nog met minimale winsten.

Bekijk video

De negatieve stemming drukte de AEX-index naar beneden. Na een dik uur handel stond de belangrijkste graadmeter van het Damrak ,23 procent lager op 502,83 punten.

Vooral de technologiesector had het moeilijk. KPN voerde de lijst van dalers aan, met een verlies van 4,6 procent op 6,30 euro. De kredietfaciliteit van 2,5 miljard euro, die het telecombedrijf van de banken heeft weten los te krijgen en waarmee het zijn rente en aflossing kan betalen, vertaalt zich vooralsnog niet in een stijgende aandelenkoers.

KPNQwest werd 3,5 procent goedkoper op 8,35 euro. Het kabelbedrijf ontkent berichten dat het een drastische reorganisatie voorbereidt die enkele honderden van de 2200 banen kost.

Bij de middelgrote fondsen springt Vendex KBB eruit. Het detailhandelsconcern heeft eindelijk zijn verliesgevende speelgoeddochter FAO Schwartz weten te slijten. Het aandeel kreeg er als beloning 4 procent bij op 10,50 euro.

/VIDEOAlles over Warrents (video)