Akkoord na staking openbaar vervoer New York

NEW YORK - Het bestuur van de vervoersvakbond TWU in New York heeft dinsdag ingestemd met een akkoord over betere arbeidsvoorwaarden dat met de gemeente is bereikt. Daarmee is definitief een einde gekomen aan een slepend conflict dat vorige week escaleerde in een dagenlange staking.

Amerikaanse media meldden dat de werknemers in het openbaar vervoer de komende drie jaar een salarisstijging van tussen de 3 en 4 procent per jaar tegemoet kunnen zien. Dat is een stuk minder dan de 8 procent per jaar die was geëist. Ook op andere punten, zoals de pensioengerechtigde leeftijd, heeft de bond bakzeil moeten halen.

De staking in het openbaar vervoer brak vorige week dinsdag uit, nadat onderhandelingen tussen TWU en de gemeente over betere arbeidsvoorwaarden waren stukgelopen. De werkonderbreking, waarvan miljoenen reizigers hinder ondervonden, werd na drie dagen op last van een rechter in New York beëindigd. Bemiddelaars in het conflict onderhandelden vervolgens verder over een definitief akkoord.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie