Tien miljoen kerstkaarten te laat bezorgd

RIJSWIJK - Ondanks een leger aan extra postbodes en sorteerders is TPG Post er niet in geslaagd om ongeveer 10 miljoen kaarten voor Kerstmis te bezorgen. Dagblad De Limburger meldt woensdag dat de landelijke post toegeeft vorige week een achterstand te hebben opgelopen, maar volgens een woordvoerster van het postbedrijf is het probleem inmiddels "uit de wereld".

Veel kaarten vielen dinsdag pas bij de geadresseerden in de bus, aldus de regionale krant. De achterstand werd vooral veroorzaakt doordat veel mensen de kaarten dit jaar later op de bus hebben gedaan. "Vaak gebeurde dat pas na het weekend voor kerst", aldus de woordvoerster in de Limburgse ochtendkrant.

Normaal gesproken wordt alle kerstpost binnen maximaal drie dagen bezorgd, maar dat is dit jaar voor 95 procent gelukt, aldus de zegsvrouw.

Het postbedrijf, waarvoor december de drukste maand van het jaar is, had deze maand ook al de handen vol aan de post van zorgverzekeraars. TPG verwerkte half december elf miljoen poststukken met een totaal gewicht van 3,3 miljoen kilo. Zorgverzekeraars moesten voor 16 december hun klanten een aanbod doen.

Tip de redactie