DEN HAAG - Telecomconcern KPN heeft de Zwitserse branchegenoot Sunrise als een van de mogelijke overnameprooien in het vizier. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse onderneming naar aanleiding van een interview van topman Ad Scheepbouwer met het Duitse Handelsblatt dinsdag.

In het vraaggesprek met de krant laat Scheepbouwer weten dat KPN zichzelf niet als overnamedoelwit ziet. Het bedrijf wil zelf uitbreiden, aldus Scheepbouwer.

Jaarlijks heeft KPN 2 tot 2,5 miljard euro beschikbaar voor overnames. Dat geld komt uit de vrije kasstroom. "We willen die middelen benutten voor overnames. Anders keren we het geld uit aan de aandeelhouders, zoals we de afgelopen perioden ook hebben gedaan", aldus een KPN-woordvoerder. "We kijken actief rond en houden onze ogen open voor alle mogelijkheden. KPN is echter niet in onderhandeling met Sunrise."

Sunrise, de nummer twee op de Zwitserse markt, is volledig in handen van het Deense TDC Group. Volgens analisten van Credit Suisse First Boston heeft de onderneming een marktwaarde van ongeveer 2,5 miljard euro. Die van KPN is ruim 18,3 miljard.