BRUSSEL - Douwe Egberts is in België toch akkoord gegaan met de productie van Senseo-koffiepads door concurrenten. Twee partijen, Cafés Liégois en Beyers Koffie, hebben een licentieovereenkomst gesloten met Sara Lee, het moederconcern van Douwe Egberts. Dit meldde de Belgische krant De Tijd zaterdag.

Douwe Egberts zou na 25 december een monopolie krijgen op de koffiepads. De Belgische rechter had concurrenten verboden om na deze datum de pads te produceren. Er was daarom Cafés Liégois en Beyers veel aan gelegen om tot een akkoord te komen. Vrijdag kwamen de advocaten van alle partijen op de valreep tot een vergelijk, aldus De Tijd.

Onduidelijk is nog wat de gevolgen van het Belgische akkoord zijn. Douwe Egberts heeft ook in Nederland een juridische procedure aangespannen tegen concurrenten.

De koffiebrander had in België met de pads een marktaandeel van 60 procent. De Senseo-koffiemachine is sinds de introductie in 2001 een enorm succes. Philips, de producent van het apparaat, meldde eerder dit jaar in totaal tien miljoen stuks te hebben verkocht.