VENLO - Het Deense transport- en logistieke concern DSV overweegt een bod te doen op zijn Nederlandse branchegenoot Frans Maas. De bedrijven zijn hierover in gesprek. Dat hebben Frans Maas en DSV woensdagavond bekendgemaakt. DSV wil een bod doen van 38 euro per aandeel in contanten.

Daarmee wordt Frans Maas gewaardeerd op 228 miljoen euro. De handel in Frans Maas op de effectenbeurs in Amsterdam werd eerder op de dag stilgelegd. Op dat moment stond het aandeel 3,7 procent hoger op 35 euro.

Een meerderheid van de aandeelhouders van Frans Maas is van plan de eventuele overname te steunen, aldus de onderneming uit Venlo. De gesprekken verkeren volgens het bedrijf in een vroeg stadium maar zijn "serieus en constructief van aard". In de verklaring worden de gesprekken "gepast" genoemd, gezien de voortdurende consolidatie in de sector. Bovendien passen de bedrijven goed bij elkaar.

Met de aankondiging zeggen partijen ook te reageren op mogelijke speculatie en de recente koersbewegingen van het aandeel Frans Maas. De koers is de laatste weken sterk gestegen.