DEN HAAG - Bezitters van een Senseo-koffiezetapparaat kunnen flink geld besparen op de zogenoemde pads, de met koffie gevulde ronde filters. Dat blijkt uit een vergelijkende test van de Consumentenbond.

Uit de testresultaten, die worden gepubliceerd in het januarinummer van de Consumentengids, blijkt dat het goedkoopste merk Paco uitstekend presteert. Op een schaal van honderd krijgt dit merk 72 punten. Een verpakking van 18 Paco-pads kost 1,15 euro. De Perfekt regular (1,40 euro voor 18 pads, 64 punten) heeft ook een goede prijs/kwaliteitverhouding.

Daarmee scoren de onbekende merken aanzienlijk beter dan gevestigde namen als Douwe Egberts en Kanis en Gunnink. De DE Senseo regular is met 3,20 euro voor 36 pads nogal prijzig en haalde 62 punten in de test, tien minder dan de goedkoopste concurrent Paco.

In de test haalden alleen Edah regular (1,45 euro per 18 pads, 76 punten) en Fair Trade aroma (1,80 euro voor 18 pads, 76 punten) een beter resultaat dan Paco. Dat laatste merk is overigens niet zo goed verkrijgbaar, met alleen de Hoogvliet als verkooppunt. De Fair Trade aroma is te koop in veel meer supermarkten en levert de koffieboeren ook meer geld op dan andere koffiemerken, dankzij het Max Havelaar-keurmerk.

De Consumentenbond heeft in 27 koffiepads getest. Kanis & Gunnink Cantos Regular sluiten de rij met respectievelijk 37 en 34 punten. Daarnaast werden zes speciale smaken onderworpen aan kritiek.