DEN HAAG - Na cd's, vliegtickets en treinkaartjes is nu de periodieke keuring voor auto's aan de beurt voor stuntprijzen. De winkelketen Kruidvat biedt de laatste twee weken van december APK-waardebonnen aan, die klanten 30 euro korting geven op een keuring bij Kwik-Fit.

Volgens een woordvoerder van het autoreparatiebedrijf Kwik-Fit komen er meer dan 100.000 waardebonnen beschikbaar. Daarmee kunnen automobilisten hun wagen gedurende heel 2006 laten keuren. Ze moeten wel een maand van tevoren boeken.

Ondanks de korting schieten beide ondernemingen er niet financieel bij in. "We hebben goede afspraken gemaakt met Kruidvat", verklaarde de woordvoerder van Kwit Fit vrijdag, zonder verdere financiële details te willen geven. Volgens Kruidvat maken een aantal voorwaarden, zoals de verplichting een maand van tevoren te boeken, de actie haalbaar. De waardebon kost 9,95 euro. Normaal gesproken kost een APK 39 euro bij Kwik-Fit.

Kruidvat heeft eerder gestunt met treinkaartjes van de Nederlandse Spoorwegen. De supermarktketen Dirk van den Broek heeft onlangs zeer goedkope vliegreizen aangeboden.