BRUSSEL/ANTWERPEN - Belgische concurrenten van koffieproducent Douwe Egberts mogen geen eigen speciale zakjes of pads op de markt brengen voor het Senseo-koffiezetapparaat dat samen met Philips is ontwikkeld.

Dat heeft het Hof van Beroep in Antwerpen onlangs besloten, meldde woensdag het Belgische vakblad De Juristenkrant. Het is nog onduidelijk wat de uitspraak betekent voor procedures van Douwe Egberts' moederconcern Sara Lee tegen concurrenten in andere Europese landen.

In diverse landen brachten koffiebranders eigen goedkopere zakjes of pads voor de Senseo-machine op de markt. Sara Lee vroeg daarop het Europees Octrooibureau om een oordeel. Dat heeft echter nog geen definitieve uitspraak gedaan. In de tussentijd stapte Sara Lee naar de rechter in onder meer Nederland, België en Duitsland.

In België werd de concurrentie eerder toch het recht gegeven eigen pads te verkopen. In beroep is dat recht nu teruggedraaid, waardoor Douwe Egberts in België weer vrij spel zou heben op de Senseo-markt.