AMSTERDAM - De Belastingdienst komt ouders tegemoet die zijn gedupeerd door het faillissement van het bedrijf KidsConcern . Dat maakt de Belastingdienst woensdag bekend. Vorige week werd duidelijk dat duizenden ouders in financiële problemen waren geraakt doordat KidsConcern crèches niet had betaald. Ouders werden daardoor geconfronteerd met rekeningen van duizenden euro's.

KidsConcern is een bedrijf dat bemiddelde tussen ouders, werkgevers en overheid en de kinderopvangbranche. De landelijk opererende bemiddelaar was verantwoordelijk voor de betaling aan crèches, maar blijkt de rekeningen maandenlang niet te hebben betaald. De crèches willen het geld daarom direct bij de ouders innen.

De maatregel van de Belastingdienst houdt in dat ouders die de Tegemoetkoming kinderopvang 2005 door de Belastingdienst rechtstreeks aan KidsConcern laten overmaken, dit kunnen wijzigen. Als zij voor maandag een wijziging doorgeven van het rekeningnummer waarop de tegemoetkoming moet worden overgemaakt, verloopt de uitbetaling van december via dat nieuwe rekeningnummer. De rekeningen die nog openstaan, moeten wel worden betaald.

KidsConcern kwam in financiële problemen doordat veel ouders zelf de betaling van kinderopvang gingen regelen. Het verlies van klanten is het bemiddelingsbedrijf niet te boven gekomen.