LONDEN - Autodealers laten vrouwen meer betalen voor een nieuwe auto. Kortingen en leuke extra's die mannen krijgen gaan de vrouwen voorbij. Uit een onderzoek van het Britse autoblad 'What Car?' blijkt dat vrouwen gemiddeld zo'n 534 pond, ruim 800 euro, meer moeten betalen voor een nieuwe auto dan mannnen. Een vrouw betaalde zelfs 1800 pond, ruim 2700 euro, meer.

Met verborgen camera's filmde het tijdschrift hoe mannen, vrouwen en koppels 45 autodealers in verscheidene delen van Engeland bezochten. Van de mannen die alleen naar de showroom kwamen, kreeg 86 procent korting aangeboden op de prijs die stond aangegeven. Dat overkwam veel minder vrouwen, namelijk slechts 40 procent, en de korting die zij kregen was minder groot. Een koppel kreeg weer meer korting dan een vrouw alleen, zelfs als de vrouw en niet de man het voortouw nam bij de onderhandeling over de prijs.

Verder zeiden meer vrouwen dat zij druk voelden om de auto direct te kopen dan mannen, zo meldde donderdag de Britse krant The Independent.