ROTTERDAM - Het personeel van het maritieme concern Smit in Rotterdam gaat donderdag om 10.00 uur voor de tweede keer deze week in staking. Dit na het mislukken van het cao-overleg tussen de vakbonden en Smit in de nacht van woensdag op donderdag. Volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten stelde Smit zich arrogant op en was het bedrijf in het geheel niet bereid concessies te doen.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De woordvoerder zei woedend te zijn. "We zijn zover gegaan dat we ons op een bepaald moment zelfs afvroegen of we dat onze achterban wel konden maken", aldus de vakbondsman.

Smit reageerde donderdagochtend verrast en teleurgesteld op het vastlopen van de gesprekken, "ondanks belangrijke verbeteringen" in het aanbod van het bedrijf. Smit wijt de nieuwe tweespalt aan de "inconsistente houding" van de bonden.

De twee partijen liggen al een tijd met elkaar overhoop over onder meer het loon, de pensioenpremie en de overwerkvergoeding. Het personeel van de havensleepboten van Smit legde dinsdag het werk al twaalf uur stil.

Donderdag wordt het werk voor 24 uur neergelegd.