AMSTERDAM - DSB Bank moet de inleg van een belegger in het aandelenlease product Hollands Welvaren Select volledig terug betalen. Dat heeft de klachtencommissie van het Dutch Securities Institute (DSI) bepaald.

Het vonnis gaat verder dan de Duisenberg-schikking, waarin leasebeleggers van Dexia niet hun gehele inleg terug krijgen, maar twee derde van de restschuld wordt kwijtgescholden, meldde Het Financieele Dagblad dinsdag.

Volgens DSI, dat waakt over de integriteit van de effectenbranche, heeft DSB zich niet verdiept in de doelstelling van de klant en heeft hem onvoldoende geïnformeerd over het product. Ook is er geen risicoprofiel van de klant opgesteld door de bank.

DSB moet van DSI alle lease- en verzekeringsbetalingen en de betaalde rente voor de extra geldleningen aan de klant terugstorten.

De kredietverstrekker legt zich niet bij het vonnis neer. "We gaan in beroep en daar hebben we het volste vertrouwen in", aldus woordvoerder K. Wilting. In afwachting van de behandeling wil hij niet verder op de zaak ingaan.