WOERDEN - De Woerdense bussenmaker Den Oudsten is failliet. De directie en de bewindvoerders van het bedrijf, dat sinds vorige week uitstel van betaling had, hebben vrijdag aan de rechter gevraagd het uitstel van betaling in te trekken en het faillissement uit te spreken. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt.

Volgens Den Oudsten zal het faillissement naar verwachting maandag nog worden uitgesproken. "Gezien de financiële situatie en het feit dat er geen geld meer is om de salarissen te betalen restte de bewindvoerders en de directie niets anders", aldus Den Oudsten in een verklaring.

Nadat afgelopen zomer het Britse Mayflower een mogelijke overname afkapte, slaagde het Woerdense bedrijf er niet in een andere kandidaat te vinden. "Hiermee lijkt voor het bedrijf, dat gedurende 75 jaar bussen heeft gebouwd, voorlopig een einde te zijn gekomen." Door een faillissement van de bussenbouwer verliezen 257 mensen hun baan.

Bestuurder L. van Dijke van FNV Bondgenoten vindt het "erg jammer dat zo'n mooi bedrijf voor de tweede keer failliet gaat". In 1993 kon de bussenmaker een doorstart maken. Die kans acht de vakbondsman nu heel klein. Dinsdag wordt bekeken of de werknemers van Den Oudsten ergens anders in de regio aan de slag kunnen. Geld voor een sociaal plan is er niet.

/ECONOMIEBusbedrijf Den Oudsten in problemen