AMSTERDAM - De feestdagen staan weer voor de deur. Sinterklaas en Kerstmis zijn bij uitstek gelegenheden om cadeaus te geven en te krijgen. Uit recent onderzoek van TNS NIPO blijkt dat geurtjes het goed doen als cadeau in deze tijd, zowel voor mannen als voor vrouwen. Eén op de vijf Nederlanders heeft het cadeau na ontvangst echter wel eens doorgegeven aan een ander.

De belangrijkste reden voor dit 're-giften' is dat men de geur niet lekker vindt. Ook worden geurtjes doorgegeven omdat de ontvanger weet dat iemand anders de geur juist erg lekker vindt.

Het onderzoek wijst verder uit dat eau de toilettes en parfums meestal door de partner gegeven worden, maar ook de kinderen willen nog wel eens een geurtje meenemen. De meest favoriete vrouwengeurtjes om cadeau te doen (op basis van het laatst gegeven geurtje), zijn van Chanel en Gloria Vanderbilt (beiden 6 procent). Hugo Boss, Mexx en Anais Anais (allen 4 procent) zijn andere populaire merken om iemand mee te verblijden.

Voor mannen zijn eau de toilettes van de merken Hugo Boss (10 procent), Axe (8 procent), Davidoff, Adidas en Van Gils (allen 6 procent) momenteel in trek om cadeau te doen.