AMSTERDAM - Verzekeraar Aegon heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 643 miljoen euro. Dat betekent een stijging van een kwart ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het winstcijfer 514 miljoen euro bedroeg. De totale inkomsten stegen tot 13,7 miljard euro.

De winstgroei werd ditmaal niet gestut door meer verkoopwinsten op beleggingen, waar Aegon in het verleden vaak van profiteerde. De totale winst op de beleggingsportefeuille bedroeg 200 miljoen euro tegen 274 miljoen euro vorig jaar, zo heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Bestuursvoorzitter Don Shepard toonde zich tevreden met de resultaten. "De verkoop van nieuwe levensverzekeringen is verbeterd en we hebben vastgehouden aan ons streven de belangrijkste activiteiten winstgevend te laten groeien." De verkoop van nieuwe levensverzekeringen nam afgelopen kwartaal toe in Nederland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Daardoor belandde de nieuwe verkoop van deze verzekeringen net in de plus: 1 procent. Over de eerste drie kwartalen bedroeg de groei in de nieuwe productie 11 procent.