SCHIPHOL - Voedingsconcern Numico heeft voor de tweede keer de omzetprognose voor 2005 verhoogd. De onderneming gaat nu uit van een stijging van 12 procent, in plaats van 10 tot 12 procent die het afgelopen zomer nog verwachtte. Numico laat de voorspelde winstgroei van 10 procent ongemoeid, bleek woensdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Het voedingsconcern krikte de omzet in het derde kwartaal geheel op eigen kracht met 13,4 procent op. Het was het zevende opeenvolgende kwartaal dat het een recordgroei boekte. Beide divisies, klinische voeding en babyvoeding, droegen bij aan de groei, aldus Numico.

Het bedrijfsonderdeel klinische voeding, dat speciale voeding voor onder meer kankerpatienten maakt, zette 12,2 procent meer om. De verkopen van babyvoeding stegen met 14 procent. De divisie bereikte nooit eerder zo'n sterke omzetgroei, aldus bestuursvoorzitter J. Bennink in een toelichting.

Numico behaalde in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat (exclusief afschrijvingen en eenmalige lasten) van 98 miljoen euro. Dat is eenvijfde meer dan in dezelfde periode van 2004.