SCHIPHOL - Autoleasemaatschappij Athlon wil de Spaanse branchegenoot Business Renting Movilidad en Equipo overnemen. De leasemaatschappij uit Barcelona heeft 2750 leasecontracten en zet jaarlijks 17 miljoen euro om. Dat liet Athlon dinsdag weten bij de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal.

Athlon zint al enige tijd op uitbreiding in Zuid-Europa en de jongste lidstaten van de Europese Unie. Bestuursvoorzitter Henk Bierstee noemde in augustus middelgrote leasemaatschappijen in Italië, Spanje, Polen, Tsjechië en Slowakije als aantrekkelijke overnamekandidaten. In de komende weken voert Athlon een boekenonderzoek uit bij Business Renting, waar 22 mensen werken.

Overname

De markt zat eigenlijk op een grotere overname te wachten. Athlon wil al twee jaar uitbreiden in Duitsland en Frankrijk, maar een grote aankoop in die landen zal volgens het bedrijf pas in 2006 plaatsvinden.

"We willen een grotere rol spelen op de Franse en Duitse markt, maar ook in Zuid-Europa. Het kan best zijn dat we in Spanje nog een overname doen en die aan Business Renting plakken", zei een woordvoerder.

Athlon boekte in het derde kwartaal een ruim 1 procent hogere nettowinst van 8,4 miljoen euro. De omzet verbeterde met 2 procent tot 203,6 miljoen euro. Voor dit jaar gaat het bedrijf nog altijd uit van een nettowinst van 36,4 miljoen euro. Vorig jaar kwam de winst uit op 26,9 miljoen euro.