Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Dirk-supers bevriezen klein deel van de prijzen in strijd tegen inflatie

Supermarktketen Dirk van den Broek bevriest de prijzen van ruim honderd producten tot het eind van dit jaar. Dat doet het bedrijf naar eigen zeggen om boodschappen enigszins betaalbaar te houden.
Door onze economieredactie

Een gemiddelde supermarkt heeft tussen de tien- en vijftienduizend producten, al geeft Dirk aan dat in zijn supermarkten ongeveer 7.500 verschillende artikelen liggen. Het gaat dus om een klein deel van het assortiment waarvan de prijzen worden bevroren.

Boodschappen zijn - net als veel andere dingen - flink duurder geworden in het afgelopen jaar. De prijzen waren in juli zo'n 18,5 procent hoger dan in september vorig jaar, becijferde GfK vorige week in opdracht van NU.nl.

Discountketen Dirk is de eerste die zegt daar iets aan te willen doen. Bepaalde dagelijkse boodschappen in categorieën als brood, menstruatieproducten, pasta, toiletpapier, groente en fruit zullen dit jaar niet meer in prijs verhoogd worden, aldus Dirk.

"Prijzen voor dagelijkse boodschappen rijzen de pan uit en veel gezinnen worstelen daarbij ook nog met de torenhoge energieprijzen die op ze afkomen. Dat vraagt wat ons betreft om rigoureuze keuzes", zegt algemeen directeur Marcel Huizing. "Daarom hebben we besloten zelf de broekriem aan te halen, zodat we boodschappen voor iedereen betaalbaar kunnen houden."

Beeld uit video: Ons leven wordt steeds duurder: hoe erg is de hoge inflatie?2:30
Afspelen knop

Ons leven wordt steeds duurder: hoe erg is de hoge inflatie?

Ons leven wordt steeds duurder: hoe erg is de hoge inflatie?


Lees meer over:

Economie

Aanbevolen artikelen