Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
heathrow drukte

Na Schiphol verlengt ook Londen Heathrow limiet op aantal reizigers

In navolging van Schiphol verlengt ook de Londense luchthaven Heathrow de periode met een maximum aantal vertrekkende reizigers. Tot eind oktober kunnen er op het vliegveld niet meer dan 100.000 mensen een vliegtuig pakken. Daarmee wil Heathrow het langdurige tekort aan personeel opvangen.
Door onze economieredactie

De Londense luchthaven werkt sinds vorige maand met een maximum van 100.000 vertrekkende passagiers. Het vliegveld laat weten dat dit de problemen inderdaad wat kleiner heeft gemaakt. Minder vluchten hoefden op het laatste moment te worden geannuleerd en de wachttijden bij de bagageband zijn teruggelopen. Maar de problemen zijn nog niet verdwenen en daarom is een verlenging nodig.

Mochten de personeelstekorten op het Britse vliegveld vóór eind oktober worden opgelost, dan vervalt de limiet. Heathrow heeft luchtvaartmaatschappijen daarom opgeroepen "agressiever" te werk te gaan bij het aannemen van personeel en zo nodig de lonen te verhogen.

Schiphol liet eerder al weten tot en met oktober met een maximum aantal passagiers te werken. In september kunnen er maximaal 67.500 reizigers per dag vertrekken, in oktober zijn dat er hoogstens 69.500. Ook de herfstvakantie valt in deze periode. Net als in Londen is ook op Schiphol een tekort aan personeel de oorzaak van de problemen.


Lees meer over:

EconomieLuchtvaart

Aanbevolen artikelen