Een bezorgpunt van onlinesupermarkt Picnic in Rotterdam heeft zondagochtend veel rook- en roetschade opgelopen door een brandje na kortsluiting. De klanten in de regio hebben bericht gekregen dat hun boodschappen zondag niet worden geleverd.

Voor de komende dagen wordt geprobeerd de boodschappen vanuit andere locaties te bezorgen. "Een heel gepuzzel", zegt Picnic-topman Michiel Muller.

Een medewerker constateerde zondagochtend bij binnenkomst dat het pand vol rook stond. Volgens Muller, die zich bij heeft laten praten door de brandweer, is de brand ontstaan door een kortsluiting in de cabine van het bezorgvoertuig.

De sprinklerinstallatie had de vlammen snel geblust. Eén persoon had rook ingeademd en is nagekeken door ambulancepersoneel. Binnen stonden ongeveer tien autootjes.

Het pand aan de Vlambloem in Rotterdam is een zogenoemde bezorghub. Vanuit de Picnic-distributiecentra gaan de boodschappen naar zo'n punt, vanwaaruit ze in de omgeving (in dit geval Prins Alexander) aan de deur worden bezorgd. Al die boodschappen waren nog niet aan de Vlambloem gearriveerd, zegt Muller. De topman zegt tegen NU.nl dat er gekeken wordt of de drie andere bezorghubs in Rotterdam de komende tijd kunnen bijspringen.

'Al zeven jaar probleemloos onderweg'

Medio juli kampte Picnic ook al met een brand. Op 11 juli was er na een grote uitslaande brand veel schade in de hub in Almelo. Daardoor kon de supermarkt wekenlang geen bestellingen leveren in de regio. Muller: "Dat ging om een heel grote brand, waarna alles weg was. Dat is nu niet het geval."

Hoewel de lokale brandweer destijds sterk het vermoeden had dat de Almelose brand het gevolg was van een probleem in de stoppenkast, is Picnic toch een onderzoek gestart naar de staat van de eigen bezorgvoertuigen.

"We rijden al zeven jaar zonder problemen met ongeveer hetzelfde type voertuig. We hebben inmiddels zo'n 2.500 wagentjes op de weg en we doen niets anders dan we altijd al deden. Dus daar kan het bijna niet aan liggen. Toch laten we extern onderzoek doen en zijn we ook in overleg met de leverancier", aldus Muller.