Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Ook veevoerbedrijf ForFarmers gaat niet in gesprek met kabinet en Remkes

Ook veevoerbedrijf ForFarmers gaat volgende week donderdag niet om de tafel met het kabinet om te praten over de aanpak van de stikstofcrisis. ForFarmers heeft hiervoor wel een uitnodiging van bemiddelaar en oud-minister Johan Remkes ontvangen.
Door onze economieredactie

Het kabinet moet eerst praten met vertegenwoordigers van de boerenorganisaties, vindt het veevoerbedrijf. Opmerkelijk genoeg kwam ForFarmers-topman Chris Deen donderdag wel met een oproep aan het kabinet om ruimte te bieden voor een gesprek, waarin alles bespreekbaar is.

Miljardenbedrijven in de agrarische sector lijken een gesprek met het kabinet uit de weg te gaan zolang er geen toezeggingen aan de boeren worden gedaan, zo meldde NU.nl woensdag. Tot nu toe schuiven alleen Rabobank en een vertegenwoordiger van de supermarkten aan bij het gesprek.

Het is opvallend dat de grote bedrijven als veevoeder- en zuivelgiganten een gesprek weigeren. Ze hebben de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid sinds 2019 volop gesteund, ook financieel. Zo kreeg actiegroep Agractie van Bart Kemp ondersteuning van ForFarmers.

Beeld uit video: Op deze plekken in Nederland is stikstof het grootste probleem1:40
Afspelen knop

Op deze plekken in Nederland is stikstof het grootste probleem

Op deze plekken in Nederland is stikstof het grootste probleem


Lees meer over:

EconomieStikstofBoerenprotesten

Aanbevolen artikelen