Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

PostNL verhoogt prijzen omdat alles duurder wordt

Post- en pakketbezorger PostNL verwacht de prijzen te moeten verhogen als gevolg van de hoge inflatie. De kosten voor het bedrijf zijn hierdoor toegenomen en consumenten bestellen minder pakjes. Dat meldt PostNL bij de presentatie van de kwartaalcijfers.
Door Douwe van Veen

Benzineprijzen zijn een van de aanjagers van de torenhoge inflatie. Ook PostNL voelt dat onder meer bij het bezorgen van pakjes.

Verder merkt het bedrijf dat consumenten door de prijsstijgingen minder snel geld uitgeven. De post- en pakketbezorger krijgt daardoor minder pakketten te verwerken.

PostNL probeert die hogere kosten binnen de perken te houden, maar zegt dat dit gepaard moet gaan met het verhogen van de prijzen. "Het is duidelijk dat deze hogere kosten niet alleen goedgemaakt kunnen worden door verbeterde efficiency en productiviteit. De komende tijd zullen ook prijsaanpassingen in de e-commercemarkt nodig zijn", aldus PostNL-toppersoon Herna Verhagen.

Een woordvoerder verduidelijkt dat die prijsaanpassingen alleen gelden voor het pakketjesdeel van PostNL. Welke prijzen precies zullen stijgen, is nog wel onduidelijk.

Beeld uit video: Ons leven wordt steeds duurder: hoe erg is de hoge inflatie?2:30
Afspelen knop

Ons leven wordt steeds duurder: hoe erg is de hoge inflatie?

Ons leven wordt steeds duurder: hoe erg is de hoge inflatie?


Lees meer over:

PostNLEconomie

Aanbevolen artikelen