SLM schrapt de komende dagen diverse vluchten van en naar Amsterdam. De Surinaamse luchtvaartmaatschappij wijst op de oplopende brandstofprijzen, de nasleep van de coronapandemie en het niet-hebben van eigen vliegtuigen als oorzaak.

Het gaat om een aantal vluchten van en naar Schiphol in de periode tussen 8 en 17 juli. Gedupeerde reizigers kunnen een voucher krijgen of hun vlucht omboeken. Ook diverse vluchten tussen Paramaribo en de Verenigde Staten gaan de komende tijd niet door.

SLM, ook wel Surinam Airways genaamd, zegt de vluchten te moeten schrappen omdat de vliegmaatschappij moeite heeft om de hoge kosten voor kerosine op te hoesten. Ook kampt het bedrijf met "operationele problemen", doordat het geen vliegtuigen in bezit heeft en deze dus moet leasen. Tot slot heeft het bedrijf last van beperkingen als gevolg van de coronapandemie.

Reizigers van SLM ondervinden al langer hinder van de problemen bij het bedrijf, schrijft Dagblad Suriname. De luchtvaartmaatschappij heeft daarom een reorganisatie aangekondigd en zegt alles te doen om de problemen voor klanten zo veel mogelijk te beperken.